preisoep op de wijze van uiensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 00:13
Bereidingswijze
1. Druk de aardappel door een pureeknijper of door een zeef en meng deze puree door de verwarmde bouillon
2. Roer het gembersap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm hierin de preiringetjes.
3. Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster deze onder de grill.
4. Schep de soep in kommen en leg er twee geroosterde sneetjes stokbrood op.
5. Bestrooi met geraspte kaas, zet ze even onder de grill tot een goudbruin korstje ontstaat en serveer meteen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 gekookte aardappel,
5 dl kippenbouillon,
1 eetlepel gembersap,
zout-peper,
250 g gare preiringetjes
20 cm stokbrood,
100 g geraspte kaas.
Leuke tips
Voeg dunne reepjes ham aan de soep toe
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
126994
Homepage ID
10142
Smaak
N
Teller
245
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeroen_dekker