Pommes De Terre A La Fougeroise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 00:07
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd ze in plakken.

2. Snipper de ui en snijd de prei (alleen het wit) in ringetjes.
3. Breng de melk met het bouquet garni en de nootmuskaat in een steelpan aan de kook en laat dit 10 minuten trekken. Verwijder het bouquet garni.
4. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en de prei ca. 10 minuten.
5. Voeg de aardappelschijfjes toe en schenk de hete melk erbij. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen (Alles wat in melk wordt gekookt, heeft een langere garingstijd nodig )
6. Zeef de bloem erover, roer goed door en laat nog 5 minuten doorkoken tot het geheel iets bindt.
7. Schep de massa over in een ingevette ovenschaal, bestrooi met het paneermeel en de geraspte kaas
8. Giet er gesmolten boter over en zet de schaal 10 minuten in een oven van 220? C tot zich een goudbruine korst heeft gevormd.
9. Zet de schaal zo op tafel.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 g aardappels,
1 ui,
1 prei,
5 dl melk,
50 g boter,
1 bouquet garni,
zout-peper,
mespunt nootmuskaat,
1 eetlepel bloem,
50 g paneermeel,
3 eetlepels gesmolten boter,
100 g geraspte pittige kaas.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
126993
Homepage ID
10142
Smaak
N
Teller
148
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeroen_dekker