Varkenshaas met zoetzure saus uit romertopf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/10/1999 - 23:55
Bereidingswijze
** Zet de Romertopf voor gebruik altijd min. een kwartier in koud water. **

Zet de koekenpan op het vuur, doe er wat boter in en verhit langzaam. Roer ondertusen het deeg nog even en leg de vleesplakjes in het deeg (even omkeren). Als de boter heet is (niet bruin), voeg de gesnipperde ui toe, bak even aan.
Haal de plakjes varkenshaas weer goed door het deeg en braad ze met de uien lichtbruin aan.
Roer de aangemaakte bouillon nogmaals door en:
eerst de stukjes varkenshaas met de uien in de Romertopf, dan de aangemaakte bouillon erover.
Doe de deksel erop en in de koude oven zetten. Zet de oven op 180 graden (hete luchtoven: 165 graden) en in 35 minuten gaar, maar mals stoven.
Uit de oven halen en naar smaak: suiker, soja en/of ketjap afmaken.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkenshaas uit de Romertopf. Zacht, mals en lekker.
Ingrediƫnten
2 varkenshaasjes,
2 eetlepels bloem,
1 eidooier,
1 ui,
1/2 citroen (uitgeperst),
1/4 grapefruit (uitgeperst),
1/2 blikje tomatenpuree,
1/2 blikje gemengde vruchten op sap (moet ananas bijzitten),
1/4 liter runderbouillon (blokje),
1 eetlepel maizena,
1 eierlepel kerrie,
peper, zout,
soya, suiker, ketjap,
wat boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
Romertopf
Koekenpan
Bakje met goed opstaande randen voor het deeg
Leuke tips
Met witte rijst of mie-hoen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
126992
Homepage ID
10566
Smaak
Z
Teller
5079
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de varkenshaasjes in plakjes van plm. 2 cm.
Snipper de ui.
Laat de vruchten op sap uitlekken, maar bewaar even het sap (zie verder: als het geen klef-deegkwaliteit heeft).
Meng de bloem met wat zout, meer peper, de eidooier, het citroen- en grapefruitsap. Als het geen klef-deegkwaliteit (geen brooddeeg ervan maken) heeft, of wat bloem of nog wat sap toevoegen.
Maak de bouillon klaar en roer er de tomatenpuree, de maizena, de kerrie en de uitgelekte vruchten doorheen.
Zorg er natuurlijk voor dat de Romertopf weer goed voorbereid is (min. 10 min. in koud water).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
huubgbi