Gebonden Vissoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/10/1999 - 22:29
Bereidingswijze
Was de vis zorgvuldig onder de koude kraan en snijd hem in stukken.Halveer twee teentjes knoflook.Laat alle groenten in vier eetlepels olie goudbruin worden.Voeg de vis, tomatenpuree, tijm, peterselie, laurier, wijn, een liter water, peper en zout toe en laat het geheel op een klein vuur een half uur trekken. Pers de rest van de knoflook uit, vermeng dit met wat zout en de eidooiers
en klop hier druppelsgewijs acht lepels olie door, zoals bij het zelf maken van mayonaise.
Wrijf de soep door een zeef en serveer haar met de knoflooksaus en geroosterd stokbrood.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebonden vis soep met verschillende soorten vis.
Ingrediƫnten
1 kg vis (zalm, kabeljouw, enz)
2 uien
1 kleine winterwortel
2 stengels prei
1 kleine venkelknol
5 teentjes knoflook
olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
4 takjes tijm
1/2 bosje peterselie
1 laurierblaadje
2 1/2 dl witte wijn
peper, zout
2 eidooiers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
126971
Homepage ID
1584
Smaak
Q
Teller
3840
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her