Zalmquiche

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/10/1999 - 22:18
Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ? C. Bakplaat invetten. In kleine pan
6 dl water met bouillontablet aan de kook brengen. Hierin zalm
? 8 minuten zachtjes koken. Afgieten en laten afkoelen. Blader-
deeg uitspreiden en in ? 5 minuten laten ontdooien. Aanrecht
bestuiven met bloem. 8 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen.
Uitrollen tot lap ? 2 cm groter dan bakplaat. Bakplaat ermee
bekleden. Overhangend deeg rondom naar binnen vouwen. Uit
overige plakjes bladerdeeg blaadjes snijden. Bodem bestrooien
met paneermeel. Zalm met vork in stukjes verdelen en op bodem
rangschikken. In kom loskloppen: eieren, cr?me fra?che, kaas,
tomatenpuree, citroenrasp, citroensap, ui, dille, zout en
peper. Over zalm schenken. Blaadjes erop randgschikken. In
midden van oven quiche in ? 35 minuten gaar en goudbruin bakken.
Quiche van bakplaat nemen. (Garneren met dille en kerstomaat-
jes).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Quiche met zalm voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 visbouillontablet
500 g zalmfilet
10 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 1/2 eetlepel boter of margarine
2 eetlepels bloem
4 eetlepels paneermeel
5 eieren
2 bekertje creme fraiche ? 200 ml
125 g geraspte gruyere
2 eetlepels tomatenpuree
rasp van 1/2 citroen
2 eetlepels citroensap
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 theelepels dille (diepvries)
zout, peper
(voor garnering: 3 takjes verse dille en 4 kerstomaatjes)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
126970
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
2048
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her