Pipe rigate + zalm en courgette

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/10/1999 - 22:16
Bereidingswijze
Sjalotjes pellen en snipperen. Courgette wassen en in plakjes snijden. Plakjes in reepjes snijden.
In zeef zalm laten uitlekken en vocht opvangen.
Zalm in stukjes verdelen.
In een steelpan zalmvocht en wijn op hoog vuur in ca. 5 minuten tot de helft laten inkoken.
Intussen in een pan met ruim water en zout, pipe rigate net gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Creme fraiche door het wijnmengsel roeren.
Op smaak afmaken met zout en peper.
Sausje van het vuur halen. Een schaal voorverwarmen.
In een koekepan de boter verhitten. Sjalotsnippers ca. 1 minuut zachtjes bakken.
Courgette-reepjes en majoraan toevoegen en nog ca. 5 minuten zachtjes meebakken.
Saus op halfhoog vuur nog even doorwarmen.
In schaal pipe rigate, saus, zalm en courgettemengsel door elkaar scheppen.
Direkt opdienen.
Afbeelding
Pipe rigate + zalm en courgette
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke macaroni-schotel met zalm en courgette. Let overigens wel op de calorieen: 765 Kcal per eenpersoons-portie !!!
Ingrediƫnten
* 1 sjalotje
* 1 kleine courgette
* 1 blikje (220 gram) zalm
* 1 deciliter droge witte wijn
* 150 pipe rigate (schelpjesmacaroni)
* 1 bekertje creme fraiche
* 25 gram boter
* 1 theelepel majoraan
* zout en vers gemalen peper
Leuke tips
Smaakt heel lekker met veldsla.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
126969
Homepage ID
12829
Smaak
N
Teller
1706
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
barb_barb