Gevulde tartaarballen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/10/1999 - 22:04
Bereidingswijze
In koekepan de boter verhitten. Tartaarballen in ongeveer 15 minuten rondom bruin en gaar bakken.
Op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.
Aan het bakvet de achtergehouden wijn toevoegen en het aanbaksel in de pan los roeren.
Op hoog vuur ongeveer 2 minuten iets laten inkoken.
In juskom schenken. Serveer de jus apart van de tartaarballen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een tartaartje met een verrassing van Mon Chou.
Ingrediƫnten
* 100 gram Mon Chou
* 400 gram tartaar
* 1/4 liter droge rode wijn
* 25 gram boter
* zout en peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
126967
Homepage ID
12829
Smaak
N
Teller
397
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Mon Chou in vieren snijden. 1/4 deel van tartaar tot platte schijf vormen.
Op midden 1/4 deel van Mon Chou leggen.
Tartaar eromheen vouwen en tot bal vormen.
Op zelfde manier nog 3 ballen vormen.
In schaal tartaarballen en wijn doen.
Ongeveer een 1/2 uur laten intrekken.
Tartaarballen af en toe keren. Uit de wijn scheppen en met keukenpapier droogdeppen.
Helft van de wijn achterhouden voor jus, de rest wodt niet gebruikt.
Tartaarballen tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
barb_barb