drie in de pan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/07/1999 - 19:43
Bereidingswijze
Doe de bloem in de kom en maak er een kuiltje in. Strooi het zout gelijkmatig langs de kant. Brokkel de gist in het kuiltje en voeg geleidelijk aan de lauwe melk toe. Roer tot een glad beslag en voeg daarna de krenten en rozijnen of de appelsnippers toe. Laat het beslag ongeveer een uur op een lauw-warme plaats rijzen. Bak van het beslag ronde koekjes, die zo groot zijn dat er drie van in de pan gaan. Bak niet te vlug zodat ze gaar en goudbruin worden. Bestrooi ze met poeder- of basterdsuiker en een pietsie kaneel.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een verassend lekker ouderwets recept. Heerlijk als nagerecht gecombineerd met ijs.
Ingrediƫnten
250 gr. bloem, 3 dl. melk, 12.5 gr. gist, 100 gr. krenten en rozijnen of 2 gesnipperde appels, tl. zout, ca. 50 gr roomboter, poedersuiker, kaneel, roomijs
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, koekenpan, ijsschep
Leuke tips
Serveer ze warm en per drie, op en licht met poedersuiker en kaneel bepoederd bordje en garneer met twee bolletjes vanille-roomijs. Een klein beetje Grand Marnier erover gesprenkeld, maakt het speciaal.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
126610
Homepage ID
8947
Smaak
Z
Teller
116
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
was de krenten en rozijnen of schil de appelen en snipper ze, besprenkel met een beetje citroensap
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mmmmimi