Bobotie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/07/1999 - 19:10
Bereidingswijze
Stoof de klein gehakte uien glazig in de olie.
Het uitgedrukte witbrood (melk bewaren) mengen met het gehakt en 2 eieren, de uien, de geweekte pruimen, kerrie, zout, rozijnen en de citroensap en de gehakte pinda's.
Verwarm de oven tot 180 gr. C. Vet een vuurvaste schaal in met olie, leg de laurierbladeren erin. Vul de vorm met de vleesmassa en strijk deze glad. Klop de melk van het witbrood met de rest van de eieren, giet dit mengsel over de vleesmassa in de vorm en laat de schotel 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Als de bovenkant te snel bruin wordt, afdekken met aluminiumfolie. In de vorm serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rundvleesschotel uit Zuid-Afrika.
Dit is een van mijn lievelingsrecepten
Ingrediƫnten
4 uien
2 eetlepels olie
1 broodje of 2 sneetjes witbrood
ruim 1 dl hete melk
4 gedroogde pruimen zonder pit
1 eetlepel kokend heet water
500 gram rundergehakt
4 eieren
1 afgestreken eetlepel kerrie
1 afgestreken eetlepels zout
4 eetlepels rozijnen
3 eetlepels citroensap
4 eetlepels gehakte gepelde pinda's
2 laurierbladeren
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Leuke tips
Geef hier een lekkere frisse salade bij en een goede rode wijn.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
126608
Homepage ID
8670
Smaak
N
Teller
6172
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
44
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De uien schillen en hakken.
De korsten van het brood snijden en weken in de hete melk.
Pruimen in kleine stukjes snijden en het kokend water erop gieten.
Pinda's hakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beppio