Varkenhaas met Champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/07/1999 - 19:04
Bereidingswijze
Vlees met zout en peper inwrijven. In koekenpan boter of margarine verhitten en hierin vlees aan beide kanten lichtbruin en in 4 minuten gaar bakken. Vlees uit pan halen sjalotten en champignons toevoegenen, 2 minuten bakken. Cognac toevoegen, kookvocht van champignons, en bouillon toevoegen, en 2 minuten zachtjes koken. Ma?zena met room vermengen, door saus roeren, aan de kook brengen en 1 minuut laten koken. Stukjes varkenshaas in saus warm laten worden. Niet koken!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkenshaas-stukjes met champignons in cognacsaaus
Ingrediƫnten
2 varkenshaasjes(ca.500g),1 bakje champignons,2 sjalotten,peper,zout,1 dl.bouillon,50g boter of margarine,1 borrelglas cognac,2 theelepels ma?zena,2 eetlepels slagroom.
Leuke tips
Lekker met een frisse salade!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
126607
Homepage ID
11303
Smaak
N
Teller
3362
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De champignons schoonmaken en grote exemplaren halveren. Champignons in de pan doen en dat met deksel erop 5 minuten op middelmatig vuur verhitten. Pan een paar keer flink schudden.Champignons laten uitlekkenen en vocht opvangen. Sjalotten pellen en fijnhakken. Varkenshaasjes in plakjes van 1 cm.snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
snoepertje