paglia e fieno met knoflook

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/07/1999 - 18:26
Bereidingswijze
Verse paglia e fiena al dente koken met een klein beetje zout (zodra het water kookt het zout toevoegen en dan direct de pasta erin).
In pan de olijfolie op laag pitje verwarmen en knoflook hierin uitpersen. Ca. anderhalve minuut fruiten (knoflook niet bruin laten worden).

Pasta afgieten in vergiet en laten uitlekken. Klein beetje olijfolie (kan ook met de olie van de gedroogde tomaatjes) gebruiken om de pasta om te schudden.

Knoflook en de gesneden tomaatjes aan de pasta toevoegen en doorelkaar mengen.

De geraspte kaas en de versgemalen peper over de pasta strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verse tweekleurige (dunne) pasta met lekker veel knoflook en gedroogde tomaatjes. Heerlijk als voorgerecht !
Ingrediƫnten
verse paglia e fieno (AH), olijfolie, 3 teentjes knoflook, versgemalen peper, gedroogde tomaatjes op olijfolie, zout, cherrytomaatjes, stukje oude kaas of parmezaanse kaas
Leuke tips
In kommetjes serveren. Pasta in de kommetjes doen. Geschaafde kaas en een paar reepjes tomaat bovenop leggen. Een cherrytomaatje in het midden leggen met een ander cherrytomaatje, in plakjes gesneden, in een cirkel daar omheen.

Paglia e fieno laten vergezellen van een witte wijn (niet te licht, mag wel een beetje vol zijn in verband met de sterke smaak van knoflook en tomaatjes).
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
126606
Homepage ID
8811
Smaak
N
Teller
2412
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Gedroogde tomaatjes uit de olijfolie halen en op keukenpapier laten uitlekken. De tomaatjes in dunne reepjes snijden.

De helft van de kaas raspen, andere helft in dunne schilfertjes snijden/schaven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beuvbos