Japanse eierhapjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/07/1999 - 17:55
Bereidingswijze
Op toastjes plakjes ei en stukjes bieslook leggen.
Soja-mierikswortelsausje nogmaals doorroeren en op ei scheppen.
Plakjes komkommer erop leggen en reepjes rookvlees erover verdelen.
Direct serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker borrelhapje. Eens iets anders dan het traditionele blokje kaas.
Ingrediƫnten
* 3 eieren
* 6 plakjes rookvlees
* bosje bieslook
* 2 tl sojasaus
* 2 tl mierikswortel
* 2 druppeltjes tabasco
* 0,5 komkommer
* 1 doosje toastjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
126605
Homepage ID
12829
Smaak
N
Teller
2024
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Eieren onder koud water afspoelen en pellen.
Intussen rookvlees in reepjes van ongeveer 1 cm. dik snijden.
Bieslook sprietjes elke in 3 stukjes knippen.
In kommetje sojasaus en mierikswortel door elkaar roeren. Op smaak brengen met tabasco.
Eieren in 12 plakjes snijden. Komkommer schillen en ook in 12 plakjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
barb_barb