Auberginetapenade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/07/1999 - 15:43
Bereidingswijze
Bereiding:
Schil de aubergines en snijd ze in blokjes. Doe ze in een pan, samen met een paar takjes verse tijm en vijf heel gelaten tenen knoflook. Voeg zoveel kippenfond toe, dat ze ruim onder staan. Breng aan de kook en laat dan zonder deksel rustig inkoken tot een dikke massa. Af en toe roeren. Laat een beetje afkoelen en doe de massa in een foodprocessor. Draai tot een homogene massa en giet er 1 dl. goede olijfolie bij, terwijl het mes draait. Serveer het lauw of koud bij goed Frans stokbrood of ciabatta brood.
Ingrediƫnten
2 aubergines
verse tijm
knoflook
kippenfond
olijfolie



Leuke tips
Als borrelhapje of als onderdeel van een provencaals buffet.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
126586
Homepage ID
3390
Smaak
N
Teller
414
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
miek