Geflambeerde bananen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/08/1998 - 16:03
Bereidingswijze
Pel de bananen en halveer ze in de lengte. verwarm in een koekenpan de boter en 80 gr. suiker, dhet citroensap en de helft van het sinaasappelsap op een laag vuur tot de suiker is gesmolten en lichtbruin gaat kleuren. Roer er de est van het sinaasappelsap door. Leg er de bananen in er smoor deze circa 5 min. op een matig vuur. Klop intussen de slagroom en 20 gr. suiker stijf. Meng de advocaat eerdoor. Giet de rum over de bananen en neem de pan van het vuur. Steek de rum aan(onder de afzuigkap) en laat even branden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bananen geflambeerd met rum, met amandelen en advocaat.
Ingrediƫnten
2 eetl. amandelsnippers
4 stevige bananen
40 gr. boter
100 gr. suiker
1 eetl. citroensap
1 dl. sinaasappelsap
1/8 liter slagroom
4 eetl. advocaat
1/2 dl. rum
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer/garde
Leuke tips
Verdeel de geflambeerde bananen over bordjes. Schep er de slagroom op. Bestrooi de geflambeerde bananen met de amandelsnippers.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
126
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
846
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rooster in een droge koekenpan de amandelsnippers.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy