Hollandse Canneloni Met Kaassaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/1999 - 18:38
Bereidingswijze
Stap 1- Boter smelten, bloem erdoor roeren en ? 2 min. bakken. 3 1/2 dl melk en slagroom erdoor roeren tot gladde saus. Saus ? 5 min. zachtjes laten koken. 50 g parmezaanse kaas, zout, peper en koriander erdoor roeren. Saus apart zetten.Stap 2 - Olie verhitten en spinazie snel roerbakken tot ze geslonken is. Spinazie goed laten uitlekken en vocht eruit drukken. Spinazie grof hakken. Roomkaas losroeren en mengen met 1/2 dl melk, basilicum, 75 g parmezaanse kaas, eieren, zalm, zout en peper en spinazie.Stap 3 - Oven voorverwarmen op 200?C. Vulling over flensjes verdelen en flensjes oprollen. 1/3 deel van saus in ovenschaal schenken. Gevulde flensjes erop leggen en rest van saus erover schenken. 50 g parmezaanse kaas erover strooien. Cannelloni met aluminiumfolie afdekken en in midden van oven ? 30 min. bakken. Folie verwijderen en cannelloni nog ? 15 min. gratineren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kcal p.p.: ? 1130De Hollandse keuken met een Italiaans tintje: cannelloni gemaakt van flensjes en gevuld met een zachte kaassaus met koriander
Ingrediƫnten
35 g boter of margarine 30 g bloem 4 dl volle melk 1 1/2 dl slagroom 175 g versgeraspte parmezaanse kaas zout, peper ? 1/2 tl gemalen koriander 2 el olijfolie 600 g verse spinazie 200 g verse roomkaas (bijvoorbeeld Boursin Nature) 3 el fijngesneden basilicum 2 eieren 250 g verse zalmfilet, in reepjes 16-20 flensjes met basilicum van ? 15 cm ? (zie recept flensjes)
Hulpmiddelen & keukengerei
lage ovenschaal, ingevet
Leuke tips
De verse zalm in dit recept kunt u vervangen door reepjes gerookte zalm of door zalm uit blik. Laat de zalm uit blik goed uitlekken en verdeel hem in kleine stukjes.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125965
Homepage ID
7047
Smaak
N
Teller
1444
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sonjaculinair