Pompoensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/1999 - 15:06
Bereidingswijze
Smelt de boter in een grote pan. Fruit de ui en de knoflook er in aan. Doe er 1 (of twee als je van pittig houdt) eetlepels kerrie bij. Even laten meebakken. Dan het vruchtvlees van de pompoen er bij. Even laten smoren. Vervolgens de stukjes aardappel en de kippebouillon er bij en circa 20 minuten zachtjes laten koken. Pureren met de staafmixer. Op het laatst de slagroom of de creme fraiche erbij doen tot de gewenste dikte is bereikt.
Afbeelding
Pompoensoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker en makkelijk
Ingrediƫnten
400 gr pompoenvlees, 1 aardappel, 1 ui, kippebouillon, boter, kerrie, knoflook, 1/4 liter slagroom of creme fraiche.
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Leuke tips
Serveren in de uitgeholde pompoen met kaasstengels.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
125913
Homepage ID
10251
Smaak
P
Teller
5077
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hol de pompoen uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.Snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappel en snijd 'm in blokjes. Maak een liter kippebouillon van twee bouillonblokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pieneke