Croissant-tompouce

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/1999 - 14:04
Bereidingswijze
Druk de voorgeperforeerde naden van het deeg tegen elkaar en snijd het deeg in de breedte in 8 gelijke repen. Leg de deegrepen op de bakplaat. Klop het ei los met de honing en bestrijk de deeg ermee. Bak de deegrepen middenin de oven in ca 8 min. gaar en goudbruin. Was de tomaten en sijd ze in hele dunne plakjes. Was de bieslook en knip het fijn. Klop de resterende eieren los met de melk en de roomkaas. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg het eiermengsel met de bieslook toe en laat het al roerend stollen. Haal de pan van het vuur. Knip de tuinkers van het bedje. Beleg de 4 deegrepen met tomaat, vervolgens met roerei en verdeel de tuinkers erover. Dek ze af met de overige deegrepen. Eet smakkelijk.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bladerdeeg met eieren en roomkaas-vulling
Ingrediƫnten
1 blik croissantdeeg of 8 plakken bladerdeeg ; 5 eieren ; 1 theelepel vloeibare honing ; 3 tomaten ; 10 sprieten bieslook ; 2 eetlepels meld ; 75 gram verse roomkaas met kruiden ; 1 eetlepel boter ; 1 doosje tuinkers
Hulpmiddelen & keukengerei
Allerlei keukengerei
Leuke tips
Een glas ijskoude melk.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
125908
Homepage ID
2064
Smaak
Z
Teller
951
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat me bakpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
winnie