Appel-Toffeebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/1999 - 13:56
Bereidingswijze
Verwarm op matig vuur 50 gram boter met 1dl slagroom en 150 gram bruine basterdsuiker. Haal de panvan het vuur zodra de suiker is opgelost. Schil 6 kleine, stevige appeltjes en verwijder het klokhuis met een appelboor. Zet op ieder deegplakje een appel. Schenk de warme toffeesaus in de holten van de appelen. Vouw het bladerdeeg om de appelen en plak de punten vast met water. Bestrijk de bollen met een los geklopt ei.
Bak ze middenin de oven in ca 15 minuten gaar en goudbruin.
Vertel iets leuks over dit recept
Appel gewikkeld in bladerdeeg
Ingrediƫnten
6 plakjes bladerdeeg ; 50 gram boter ; 1 dl slagroom ; 150 gram bruine basterdsuiker ; 6 stevige kleine appeltjes ; 1 losgeklopt ei.
Hulpmiddelen & keukengerei
allerlei keukengerei
Leuke tips
een glas vergeperste jus d'orange.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
125907
Homepage ID
2064
Smaak
Z
Teller
320
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
winnie