kipzwom

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/1999 - 13:39
Bereidingswijze
snipper/snij alle groente klein
wrijf kip in met de kruiden, behalve kerrie;
verhit boter/olie in wok/braadpan;
doe de kerrie erin, met de (uitgeperste) knoflook (en eventueel klein gesneden spaanse peper);
braad de stukken kip aan alle kanten even aan;
haal de stukken kip uit de pan en leg ze in
de romertopf;
smoor alle groentes in de achtergebleven olie en doe ze in de romertopf en voeg de bouillon toe (zodat alles `onder water' staat) en zet de romertopf in de oven, minimaal 45 minuten;
Kook ondertussen de rijst.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
kip zwemt in wok, dan in romertopf en uiteindelijk in buik
Ingrediƫnten
1 kg kip (filet, karbonades, drumsticks, etc), knoflook 2 a 3 parika's, 1 a 2 prei, grote ui, eventueel spaanse peper, olie/boter, kippebouillon (van een blokje)
Kruiden: laos, ketoembar, djahe, kerrie, witte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
romertopf, wok/braadpan, pan om rijst in te koken, oven
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125906
Homepage ID
12204
Smaak
P
Teller
499
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zet romertopf een paar uur vantevoren onder water
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eggie