Kersentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/1999 - 11:54
Bereidingswijze
1) Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvorm in. Bekleed de bodem en de zijkant met ingevet bakpapier.
2) Meng de maizena met de siroop en brenghet mengel samen met de uitgelekte kersen al roerend aan de kook op laag vuur. Laaat de gebonden vloeistof afkoelen.
3) Zeef het meel in een deegkom, voeg de suiker, het kokos, en de boter toe. Kneed 2-3 minuten met de vingertoppen tot het mengsel fijn en kruimelig is. Houd 1 kopje deeg achter voor de afwerking van het gebak. Verdeel de rest over de bodem van de taartvorm.
4) Roer het ei en de melk tot een glad mengsel. Giet tweederde van het mengsel over het deeg en strijk het glad. Giet nu voorzichtig het afgekoelde kersenmengsel eroverheen. Breng hierop met een lepel de rest van het ei-melk mengesel in kleine hoopjes aan, strooi het kopje deeg uit over het geheel.
5) Bak de taart in 35-40 minuten gaar , tot een breinaald er schoon uit komt, als daarmee in de taart wordt geprikt. Laat de taart 10 minuten nagaren. Dan laten afkoelen op een rooster.

Vertel iets leuks over dit recept
Taart waarmee je lekker veel kan varieren. Enneh je mag vruchies uit blik gebruiken.
En hij is gewoon lekker.:)
Ingrediƫnten
750 g kersen zonder pit (blik), 1 el ma?zena, 280 g zelfrijzend bakmeel, 190 g suiker, 1/3 kop gedroogde kokos, 125 g boter in stukjes, 1 ei, 2 dl melk, 1,25 dl kersensiroop.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, taartvorm 20 mm doorsnee, bakpapier, steelpannetje, 2 x deegkom, garde, kopje, lepel, brienaald, rooster.

Leuke tips
Alle vruchten op siroop kunnen gebruikt worden voor dit gebak.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
125865
Homepage ID
4235
Smaak
Z
Teller
755
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
huggbear