honingham met sinaasappel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/1999 - 11:47
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de voorbereide ham met rozemarijn en verpak deze in de alufolie en bak 40 minuten. Smelt in de steelpan de suiker, de marmelade de honing, de grand marnier en roer er de mosterd door. Haal na 40 minuten de ham uit de oven en besmeer met een deel van de gelei. Verhoog de oventemperatuur tot 220 graden en bak de ham in een braadslee nog 20 minuten, bestrijk af en toe met de rest van de gelei. Halveer de sinaasappelplakjes. Leg ze dakpangewijs op de ham en steek vast met kruidnagelen, nog een keer met gelei bestrijken. Het geheel nog 10 minuten in de oven tot alles goed warm is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk vleesgerecht bij salades of een barbecue
Ingrediƫnten
750 gram schouderham aan een stuk, 25 gr. bruine basterdsuiker, 4 el honing, 4 el. sinaasappelmarmelade, 1 el. grand marnier1 el. mosterd, 4 kruidnagelen, 1 el rozemarijn, 1 sinaasappel
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, alufolie, steelpan met dikke bodem.
Leuke tips
Dit gerecht is heel goed op de babecue te maken. Serveren met een (rauwkost) salade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125863
Homepage ID
8947
Smaak
N
Teller
692
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
sinaasappel goed wassen en in heel dunne plakken snijden. Zwoerd van de ham halen en een ruitjespatroon in de vetlaag snijden (niet te diep!)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mmmmimi