witlof in gelei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/1999 - 11:20
Bereidingswijze
Breng 1/4 (1 dl.)van het water aan de kook en roer er de gelantine, suiker en zout doorheen. Roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Voeg van het vuur de rest van het water, de azijn, citroensap en wat peper aan toe. Laat iets afkoelen. Schep de groenten met rozijnen door elkaar en meng dit door het gelatinemengsel. Schep het in een omgespoelde vorm en laat dit tenminste 2 uur opstijven. Stort de witlofgelei op een schaal en garneer met de Lollo Rosso.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een slank gerecht en het ziet er mooi uit
Ingrediƫnten
4 dl. water, 1.1/2 el. gelatinepoeder, 50 gr. suiker, 1/2 tl. zout, witte peper 6 dl. appelazijn, 1 el. citroensap, 2 struikjes witlof, 2 stengels bleekselderij, 25 gr rozijnen, 50 gram rode pepers. Wat blaadjes Lollo Rosso.
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpan met dikke bodem, vorm voor de groentengelei.
Leuke tips
Heerlijk bij een vleeswarenschotel. (bijvoorbeeld met honinghammetjes) Geserveerd met Turks brood, een Italiaanse pestodip is dit een topper voor een heerlijk zomeravond.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
125860
Homepage ID
8947
Smaak
P
Teller
203
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de witlof, de pepers en de bleekselderij in smalle reepjes. Was de rozijnen en laat eventjes wellen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mmmmimi