Anijsfruit

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/1999 - 10:52
Bereidingswijze
Doe suiker, water,sherry, citoensap, anijszaad en zout in de steelpan en laat 15 minuten koken. Laat afkoelen. Hou de schijfjes limoen achter en doe het schoongemaakte fruit en citroenrasp in een mooie kom. Schep het voorzichtig door elkaar. Zeef de anijssiroop en schep deze door de vruchten. Laat het geheel afgedekt afkoelen. Garneer bij het opdienen het anijsfruit met schijfjes limoen waar bovenop 2 met weinig poedersuiker (van een anijsblokje gemaakt)bestrooide muntblaadjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een zonnig nagerecht voor elk seizoen.
Ingrediƫnten
200 gram suiker, 2,5 dl. water, 0,5 dl droge scherry,1 eetlepel anijszaad (ik haal dat bij de drogist),2 eetlepels citroensap, geraspte citroenschil, 1/2 theelepel zout, 1 rijpe maar stevige mango,100 gram witte druiven, 2 rijpe handperen (of perziken), een kleine verse ananas of een blikje op puur sap, 2 sinaasappelen (of mandarijnen)2 kiwi's, 1 appel(granny), 1 limoen, blaadjes mint en een beetje poedersuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, steelpan met dikke bodem, zeef, scherp mesje en lepel
Leuke tips
In een grote glazen schaal of apart in ijscoupes met het limoenschijfjwe aan de rand. De scherry hoeft niet en dan is het ook voor kinderen heerlijk. De scherry vervangen voor anijslikeur is ook prima, dan wel minder suiker. In feite is elke fruitcombinatie te maken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
125857
Homepage ID
8947
Smaak
Z
Teller
423
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De helft van de citoenschil heel fijn raspen en het fruit schoonmaken, (appel niet schillen)en in partjes snijden. De limoen in heel dunne schijfjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mmmmimi