Doperwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/1999 - 09:40
Bereidingswijze
Verwarm de bouillon. Maak intussen de knolselderij schoon en snijd hem in stukken. Voeg de knolselderij en 2/3 deel van de doperwten aan de bouillon toe en kook de groenten in ong. 15 min gaar. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep. Snijd de gerookte kip in stukjes en voeg deze samen met de tijm en de rest van de doperwten toe. Laat de soep nog ong. 10 min. zacht koken. Verdun de soep eventueel iets met nog wat bouillon en breng op smaak met peper. Strooi de peterselie over de soep.

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker magere soep
Ingrediƫnten
5 dl kruidenbouillon (van tablet), 200 gr knolselderij, 250 gr doperwten (diepvries), 80 gr gerookte kip, 1 tl gedroogde tijm, 2 el fijngehakte peterselie, peper uit de molen, 1 snee roggebrood, 30 gr feta (of andere 45+ kaas)
Leuke tips
Eet er het roggebrood bij belegd met de feta.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
125847
Homepage ID
7047
Smaak
N
Teller
396
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sonjaculinair