Empanada'S

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/31/1999 - 21:21
Bereidingswijze
In pan olie verhitten.Gehakt in ca. 5 minuten rul bakken.Spitskool toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend meebakken.Van vuur af komijnpoeder,chilisaus,gembersiroop en kokos door kool-gehaktmengsel scheppen.Op smaak brengen met zout en peper.Met glas of uitsteekvormpje 40 lapjes uit deeg steken.In kopje ei loskloppen en rand van deeglapjes ermee bestrijken.Kool-gehaktmengsel op ene helft van deeglapjes scheppen,andere helft van deeglapje over vulling vouwen en goed dichtdrukken.Op bakplaat leggen.In midden van de oven empanada's in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deeglapjes gevuld met gehakt en groenten.
Ingrediƫnten
1 eetlepel olie,250 gr. rundergehakt,1 zak panklare spitskool,1 theelepel komijnpoeder,2 eetlepels chilisaus,2 eetlepels gembersiroop,1 eetlepel gemalen kokos,zout,peper,2 blikjes croissantdeeg(240 gr.),1 ei,1 eetlepel boter of margarine om in te vetten,glas of uitsteekvormpjes doorsnede ca. 8 cm.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
125830
Homepage ID
1950
Smaak
P
Teller
804
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200? of gasovenstand 4.
Bakplaat invetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koksmaat