Erwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/31/1999 - 20:58
Bereidingswijze
Was de erwten en zet ze op met het water. Voeg de soep of bouillonblokjes, de in stukjes gesneden ui, knolselderij, wortel en prei toe. Koek dit ongeveer 3 kwartier. Voeg dan de sambal, de knoflook en de vermicelli toe en kook dan nog ongeveer 20 minuten tot een half uur.

Serveer met volkorenbrood.

Wanneer groene erwten gebruikt worden, moeten deze eerst een nacht voorweken. Dan worden ze een uur gekookt in het water en gepureerd met de staafmixer of in de blender. Dan pas worden er de rest van de ingredienten toegevoegd in de volgorde zoals hierboven staat aangegeven.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gram (split)erwten
2 liter water
1 zakje julliennesoep (vegetarisch, let op etiket!!)of 4 groentebouillonblokjes
3 uien
1/2 knolselderij
1 winterwortel
1 kleine prei
1/2 theelepel sambal oelek
2-3 teentjes knoflook
eventueel vermicelli (of andere pasta of rijst)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125828
Homepage ID
2600
Smaak
N
Teller
399
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sexa