Witlofschotel Met Kruidenkaaspuree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/31/1999 - 17:25
Bereidingswijze
Witlofschotel in magnetron onafgedekt op vol vermogen in ca. 6 min. door en door heet laten worden.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Uit de magnetron, snel en makkelijk
Ingrediƫnten
6 struikjes witlof
150 gr. zachte verse roomkaas met kruiden
6 plakjes rauwe ham
1 1/2 dl. melk.
1/2 zakje aardappelpuree
4 takjes peterselie
10 sprietjes bieslook
zout, peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven vaste schaal ca. 1 1/2 liter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125813
Homepage ID
4873
Smaak
P
Teller
397
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Witlof schoonmaken, wassen en in schaal leggen. 2 eetl water erover schenken. Witlof afgedekt in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 6 mn. beetgaar laten worden. Afgieten. Struikjes in lengte halveren Snijvlakken besmeren met helft van roomkaas. Helften weer tegen elkaar plakken. Struikjes omwikkelen met plakje ham en naast elkaar in ovenschaal leggen, In glazen schaal melk en 1 1/2 dl. water in magnetron afgedekt op vol vermogen in ca. 3 min. aan de kook brengen.
Aardappelpureepoeder erdoor roeren. Blijven roeren tot mooie puree ontstaat. Rest van roomkaas erdoor roeren. Peterselie en bieslook erboven fijnknippen. Kaaspuree op smaak brengen met zout en peper. Puree over witlofstruikjes uitstrijken. Bovenkant gladstrijken. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cat_woman