Chocoladepudding Met Vanillesaus En Amandelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/31/1999 - 17:03
Bereidingswijze
4 dl melk aan de kook brengen.
Ondertussen de custardpoeder met de suiker losroeren met 1 dl melk.
Puddingvorm(pjes) omspoelen met koud water.
Wanneer de melk kookt het custardmengsel al roerend toevoegen en even aan de kook laten komen, goed blijven roeren.
Van het vuur weg de chocolade toevoegen en al roerend oplossen.
De chocoladepudding in de vorm(pjes) doen en laten afkoelen.
Vanillesaus bereiden:
Melk met room aan de kook brengen.
Eidooiers losroeren met suiker en vanillesuiker.
De kokende melk over dit mengsel gieten terwijl je goed roert.
De vanillesaus terug in de pan doen en op het vuur tot net beneden kookpunt verwarmen.
Laten afkoelen terwijl men af en toe roert.

Afwerking:
Koekenpan zonder vetstof verwarmen en daarin de geschaafde amandelen lichtbruin laten worden terwijl men de pan goed omschudt, uit de pan doen en laten afkoelen.
Wanneer de pudding afgekoeld is deze uitstorten op schaal of bordjes.
De vanillesaus om de pudding heen schenken.
De pudding bestrooien met de licht geroosterde amandelschaafsels.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
0,5 liter melk
40 g. custardpoeder
75 g. kristalsuiker
60 g. pure chocolade
Voor de saus:
1 dl melk
0,5 dl room
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel kristalsuiker
2 eidooiers

Voor de afwerking:
50 g. amandelschaafsel
Hulpmiddelen & keukengerei
Puddingvorm of puddingvormpjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
125810
Homepage ID
10644
Smaak
Z
Teller
378
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leonardernest