Notensouffleetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/31/1999 - 16:52
Bereidingswijze
Boven twee kommen eieren splitsen. Aan dooiers toevoegen: kruiden, bechamelsaus, kaas en hazelnoten. Door elkar mengen. Eiwitten stijfkloppen en luchtig door ei-notensaus scheppen. Ovenschaaltjes vullen met Eimengsel. In het midden van de oven de souffleetjes ca. 10 min bakken.
Ovenstand op 200 c of gasovenstand 4 zetten (souffleetjes in de oven laten staan).
Souffleetjes in nog ca. 10 min. goudbruin en gaar bakken. Intussen in braadpan boter en olie verhitten. Krieltjes erdoor scheppen. Met deksel op pan krieltjes in ca. 5 min. zachtjes gaar stoven. Af en toe omscheppen. Tomaat wassen en in partjes snijden. Veldsla in schaal doen. Tomaat erover erdelen en dressing erover sprenkelen. Denksel van pan nemen en krieltjes al omscheppend in nog ca 5 min. rondom goudbruin bakken. Schaaltjes met notensouffleetjes op twee borden zetten. Gebakken krieltjes ernaast scheppen en veldsla apart erbij geven.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met Veldsla
Ingrediƫnten
1 zk. hazelnoten a. 65 gr.
2 eieren
2 theel. italiaanse keukenkruiden
1 blk. bechamelsaus a 170 ml.
75 gr. geraspte oude kaas
25 gr. boter
2 eetl. olie
? pak gekoelde verse krieltjes (375 gr)
1 tomaat
1 zk. veldsla a 75 gr.
2 eetl. yogurtdressing
Hulpmiddelen & keukengerei
2 ingevette ovenvaste souflee schaaltjes
Leuke tips
Direct serveren.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125809
Homepage ID
4873
Smaak
P
Teller
179
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 c. of gasoven op 3. Hazelnoten fijn hakken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cat_woman