Pilaf Met Tofu

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/31/1999 - 16:42
Bereidingswijze
Verhit in een pan 1 el. olie. Bak de ui, knoflook en paprika ongeveer 2 minuten aan. Voeg de rijst en sambal toe en bak tot de rijst glanst. Voeg daar 200 ml. water, de (onafgegoten) tomatenblokjes, koenjit/saffraan en de bouillonpoeder aan toe. Laat het geheel onafgedekt ongeveer 8 minuten pruttelen tot het water verdampt is en de rijst gaar. Als het te droog wordt voordat de rijst gaar is een scheutje water toevoegen. Goed blijven roeren tijdens het koken. Voeg de peterselie toe. Doe de olie vermengd met de Italiaanse kruiden in een pan en verhit goed, voeg de tofu toe en laat ongeveer 5 minuten onder goed omscheppen aan alle kanten bakken. Doe de tofu in de andere pan met de rijst en meng alles goed door.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het bekende balkan gerecht, maar dan anders.
Ingrediƫnten
1 teentje knoflook, 1 ui, 1 rode paprika, 2 el. olie, 1 el. Italiaanse kruiden, 125 gr. snelkookrijst, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel Koenjit of 1/2 zakje safraan, 1 theelepel tuinkruidenbouillonpoeder, 3 takjes peterselie of 1/2 eetlepel gedroogde peterselie, 1 blik tomatenblokjes, 250 gr. Tofu, 200 ml. water
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, knoflookpers, grote hapjespan, koekepannetje
Leuke tips
Lekker met een salade
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
125806
Homepage ID
11665
Smaak
P
Teller
960
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pers de knoflook, maak de ui schoon en snipper, Was de paprika en snijd in reepjes, snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
meeuwtje