Dubbele Rozijnenvlecht

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/31/1999 - 15:59
Bereidingswijze
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden. Tweederd van het deeg in drie stukken verdelen. Van elk stuk een reep van ? 4 cm dik vormen en hiervan een brede vlecht maken. De vlecht op een met bakpapier bedekt bakblik leggen. Van de rest van het deeg 3 dunne, even lange repen maken. Op de brede vlecht leggen. Afgedekt nog ? 20 min laten rijzen. De vlecht met het losgeklopte ei bestrijken en bestrooien met fijne kandijsuiker. Op een rooster onder in de over ? 40 min bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig klaar te maken
Ingrediƫnten
500 gr. Tarwebloem
50 gr. suiker
40 gr. verse gist
? ltr lauw melk
geraspte schil van 1 citroen
1 sn. zout
60 gr. zachte roomboter
1 eierdooier (en 1 ei voor het bestrijken)
80 gr. rozijnen
fijne kandijsuiker voor de garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier, beslagkom, bakblik, oven
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
125798
Homepage ID
4873
Smaak
N
Teller
306
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
dit is ? 30 min: De helft van de bloem in een beslagkom zeven. In het midden een kuiltje maken en hierin de gist brokkelen. De lauwe melk erbij doen en het geheel goed roeren. Afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 15 min. laten rijzen.De rest van de bloem, de suiker, de citroenrasp, het zout, de boter en de eidooier erbij doen en alles tot een glad en stevig deeg kneden. Ten slotte de rozijnen erdoor kneden en het geheel afgedekt nog 30 mn. laten narijzen. De oven voorverwarmen op 200 G Cencius
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cat_woman