Uien-Geitenkaas-Preitaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/31/1999 - 15:44
Bereidingswijze
Verhit de olie en roerbak de knoflook en ui goudbruin. Voeg de prei en de basilicum toe en bak omscheppend 3 min. mee. Klop intussen de geitenkaas los met ei, Umer, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol 1/3 deel van de rol pizzadeeg uit en snijd het deeg af. Leg het deeg in de vorm van een rechthoek op de bakplaat en buig de buitenranden iets omhoog. Verdeel het ui-preimengsel over de taartbodem en schep het Umer-kaasmengsel erover. Garneer met plakjes olijf.
Bak de taart in 15 a 20 min. gaar en goudbruin.

Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Calorie-arm
Ingrediƫnten
1 teentje knoflook - 1 ui - 50 gr prei - 4 zwarte olijven in plakjes - ? el olie - 1 theel gedroogde basilicum - 1/3 blikje pizzadeeg (270 gr) - 1 ei - 2 el umer - 25 gr zachte geitenkaas - zout, peper uit de molen
Leuke tips
Eet er een salade bij van een krop kleiner gescheurde eikenbladsla en een dressing van citroensap, mosterd, peper en zout.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
125796
Homepage ID
7047
Smaak
N
Teller
2574
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
33
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200grC. Snipper de knoflook. Snijd de ui en de prei in dunne ringen en snijd de olijven in plakjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sonjaculinair