Gado Gado Met Kokosgehaktballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/29/1999 - 14:48
Bereidingswijze
men in een kom het gehakt met een teentje knoflook, scheutje ketjap, een ei, indische kruiden en veel kokos en draai er kleine balletjes van. Bak deze in de koekenpan goed door tot ze een lekker korstje hebben.kook de boontjes gaar en giet het water ervan over de tauge. schik de eieren en de koude aardappelen, de boontjes en de tauge op een grote schaal. Al het andere in bakjes op tafel. grote pan rijst en idem pan satesaus, klaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
beetje indisch en vooral leuk door de ver-
schillende bakjes en schaaltjes op tafel, en toch kost het niet veel tijd.
Ingrediƫnten
witte rijst voor vier peronen
250 gram sperzieboontjes
vier hardgekookte eieren
300 gram tauge
200 gr. gekookte aardappelen
3/4 ons rundergehakt
zakje geraspte kokos
indische kruiden, knoflook, ketjap
kroepoek, gebakken uitjes, atjar, sambal etc.
veel zelfgemaakte satesaus (zie ander recept)
Leuke tips
iedereen stelt zijn bord samen en alles is het lekkerst met een flinke schep saus.
dit kan natuurlijk nog veel uitgebreider (met gesmoorde kippeboutjes ofzo), of juist iets simpeler.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125631
Homepage ID
6362
Smaak
N
Teller
416
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
julie