Spinazietaart Met Zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/28/1999 - 16:46
Bereidingswijze
Spinazie met aanhangend water op hoog vuur in ca. 5 min. laten slinken, spinazie laten uitlekken in zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Verhit de olie en fruit de ui goudgeel. Verdeel de zalm in stukjes en schep het met de ui door de spinazie. Klop 1 ei door de zure room en voeg de rest van de eieren en de paprika toe. Breng op smaak met wat zout,peper en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 175 ?C. Vet een lage taartvorm de randen in met boter en verdeel het bakpapier over de bodem. Bekleed de taartvorm met plakjes bladerdeeg op de bodem en de randen. Prik de bodem met een vork in en strooi er paneermeel over. Verdeel het spinaziemengsel over de bodem en schenk het eimengsel erover. Bestrooi de taart met kaas en bak de taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
zowel warm als koud lekker
Ingrediƫnten
5 pakjes diepvries bladerdeeg, 600 g spinazie, 1 ui, 1/2 gele paprika, 1 el olie, 1 blikje roze zalm 418 g, 1 bekertje zure room 125 ml, 3 eieren, peper, zout, nootmuskaat, boter, 1 el paneermeel, 75 g geraspte jong belegen kaas.
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm, pakpapier (baukje)voor bodem
Leuke tips
Witte wijn
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125510
Homepage ID
3473
Smaak
N
Teller
1320
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bladerdeeg ontdooien, spinazie wassen, ui pellen en snipperen, paprika in kleine stukjes snijden,zalm laten uitlekken en graatjes verwijderen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
joke_smul