Groente-"toffees"

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/28/1999 - 15:27
Bereidingswijze
Laat de vellen fillobladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien. Meng de groenten (hoeven niet eerst ontdooid te worden) met de tauge en roer vervolgens de sambalsaus en de pinda's erdoor. Spreid de vellen fillobladerdeeg uit op het aanrecht en halveer ze in de breedte. Bestrijk elk plakje met eiwit. Schep nu aan een korte kant van elk deegplakje wat groentemengsel. Rol nu het deeg over de vulling heen op en druk de zijkanten dicht zodat "toffees" ontstaan. Leg de "toffees" tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verhit de frituurolie in de frituurpan tot 175 C. Bekleed een vergiet met keukenpapier. Leg 4 "toffees" in het frituurmandje en bak deze in ca. 4 minuten gaar en goudbruin. Laat ze vervolgens uitlekken in de vergiet. Frituur op dezelfde manier de overige "toffees". Verdeel ze over 4 bordjes en serveer met wat sambalsaus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk vegetarisch voorgerecht.
Ingrediƫnten
4 vellen fillobladerdeeg (diepvries),
mengsel van diverse Bonduelle diepvriesgroenten Minute naar keuze,
50 gram tauge,
1 1/2 el sambalsaus hot,
1 el gezouten pinda's, 1 eiwit.
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenpapier, frituurolie, frituurpan.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
125505
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
453
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan