Havermoutkoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/28/1999 - 02:19
Bereidingswijze
doe de margarine in de kom en mix het tot het zacht is (kan het ook met een houten lepel doen)
doe de suiker er bij en roer dit voor een minuutje.
doe het ei en de vanille er bij en roer dit voor nog een minuutje.
doe nu het bloemmengsel er bij en op de laagste stand van de mixer roeren.
als de bloem er helemaal in verwerkt is doe je pas de havermout vlokken erbij.
goed mengen en dan evt. de rozijnen of de choc. chips erbij doen.
met een of 2 lepels het deeg op een bakblik doen. ca 10 cm uitelkaar.
ze verspreiden zich nog al.
bak de koekjes voor ongeveer 8 tot 10 minuten en laat ze daarna afkoelen op een taart rek
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een eenvoudig recept om kinderen zelf te laten doen. als variatie kun je er rozijnen of chocolade chips in doen.
Ingrediƫnten
125 ml margarine
125 ml bruine basterd
125 ml witte basterd
1 ei
1 tl vanille extract
175 ml bloem of zelfrijzend bakmeel
(tl. bakpoeder als je bloem gebruikt)
375 ml havermout vlokken
1/4 tl zout
evt. wat rozijnen of choc. chips
Hulpmiddelen & keukengerei
zeef, mixer, 2 kommen, oven, 2 lepels, bakblik
Leuke tips
serveren met een groot glas melk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
125466
Homepage ID
4315
Smaak
Z
Teller
2129
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de oven tot 180 graden
zeef de bloem, zout, bakpoeder te samen in een kom
beboter een bakblik met heel weinig margarine
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
baya
Gelegenheid