Appelstroedel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/28/1999 - 00:29
Bereidingswijze
Schil en ontpit de appels en snijd ze fliterdun. Meng ze in een schaal met citroensap, rozijnen en amandelen. Verwarm de oven op 200 graden. =Rol het stroedeldeeg op een licgt met bloem bestrooide theedoek eerst met de deegroller uit en rek het dan op de handrug zo dun mogelijk uit. =Bestrijk het deeg met de helft van de gesmolten boter en een mengsel van vanillesuiker, paneermeel en kaneel. Verdeel het appelmengsel gelijkmatig erover en rol de stroedel met behulp van de theedoek op. =Bestrijk een bakplaat met boter, leg de stroedel erop, bestrijk ook de bovenkant met wat boter. Bak hem in de oven in ongeveer 40 minuten, bestrijk hem daarbij geregeld met boter. =Laat de stroedel een beetje afkoelen, bestrooi hem met poedersuiker, en dan smullen maar!
Afbeelding
Appelstroedel
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker als toetje of voor bij de koffie.
Ingrediƫnten
Voor het stroedeldeeg: =250 g bloem =snufje zout =1 eidooier =1 EL plantaardige olie
Voor de vulling: =1 kg appels (bijv. Goudrenetten) =sap van 1 citroen =80 g rozijnen =50 g gehakte amandelen =100 g gesmolten boter =2 EL vanillesuiker =2 EL paneermeel =1 TL kaneel
bovendien: boter voor de bakplaat, poedersuiker om mee te bestrooien.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
125446
Homepage ID
10658
Smaak
N
Teller
1691
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het deeg:
=Zeef de bloem op het werkvlak, maak in het midden een kuiltje en doe hierin zout, eidooier, olie en bijna 1/8 l lauw water.
=Roer het met een vork om en kneed het met warme handen tot een glad glanzend deeg.
=Bestrijk het deeg met olie en laat dit minstens een half uur staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smash