Visfilet Op Florentijnse Wijze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/1999 - 23:29
Bereidingswijze
Visfilet pocheren in visfond en witte wijn (zorg dat het geheel niet kookt maar wel tegen het kookpunt aan blijft)gedurende ongeveer 10 minuten.
Spinazie met aanhangend water op hoog vuur kort koken, afgieten en goed laten uitlekken (zelfs wat aanduwen tijdens uitlekken zodat het meeeste vocht verdwijnt).
De spinazie onderin beboterde schaal leggen en daarop de visfilet schikken.
Het kokende pocheervocht binden met de koude roux (eventueel wat meer visfond toevoegen), room en geraspte kaas toevoegen en de saus op smaak brengen.
De saus over de vis doen, enkele klontjes boter en paneermeel erover strooien.
Onder de ovengrill laten gratineren tot mooie korst bekomen is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Alweer een klassiek visrecept uit de Franse keuken maar wel een met variatiemogelijkheden.
Ingrediƫnten
600 tot 800 g. filet van witte vis (hier gebruik ik kabeljauw)
1 kg spinazie
60 g. boter
30 g. bloem
1 dl visfond
1 dl droge witte wijn
1 dl room
150 g. geraspte pittige kaas
zout, cayennepeper, nootmuskaat
2 eetlepels paneermeel
Leuke tips
Dien op met puree-aardappelen of hertoginnenaardappelen (pommes duchesse). Drink er een koele droge witte wijn bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
125445
Homepage ID
10644
Smaak
N
Teller
2166
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spinazie schoonmaken en wassen.
Roux bereiden: eetlepel boter laten smelten zonder te laten kleuren, bloem toevoegen, goed mengen en laten afkoelen.
Ovengrill voorverwarmen.
Ovenschaal inboteren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leonardernest