Gegratineerde Oesters Met Amandelboter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/1999 - 22:07
Bereidingswijze
Flinke krul amandelboeter op de oester aanbrengen.
3 minuten (absoluut niet langer, de boter moet smelten, maar de oester mag niet meer dan een 'bite' hebben)onder de grill.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor de ware oester liefhebber een traktatie.
Verassend lekker!
Ingrediƫnten
Amandelboter( liefst een paar dagen van tevoren gemaakt, zodat de olie goed door de boter is heen getrokken!).
12 Oesters (wilde zeeuwse)
Hulpmiddelen & keukengerei
Een goed oestermes is onmisbaar
Leuke tips
Natuurlijk champagne erbij, maar een leuke chablis kan ook geen kwaad.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
125427
Homepage ID
10784
Smaak
Z
Teller
302
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Gril op temperatuur brengen (225 graden)
Oesters openen, losmaken, en even schoonspoelen( met zilt water!)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
robertjan