Blauwe Pasta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/1999 - 20:39
Bereidingswijze
Breng ruim water aan de kook. Pasta net gaar koken. Verhit intussen in een andere pan de boter en fruit de ui. Voeg de bloem toe en roer het goed door. Giet scheutje voor scheutje de bouillon erbij en blijf roeren; even laten koken. Hetzelfde met de slagroom. Vuur op lage stand en de verkruimelde kaas erbij en laten smelten. Hamen bosuitje erdoor. Verse peper erover, klein beetje cayenne peper en zout naar smaak. Meng pasta en saus en serveer op de voorverwarmde borden.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig en heerlijk pastagerecht met blauwschimmel kaas van Gualtiero Marchesi
Ingrediƫnten
Pasta naar keuze
kleine ui en een bosuitje
100-150 gr. blauwschimmel kaas
dikke plak gekookte ham
1,5 dl slagroom en 1,5 dl bouillon
boter,verse zwarte peper,cayennepeper,zout
eetlepel bloem

Leuke tips
Zonder iets erbij is dit gerecht al heerlijk puur. Natuurlijk kan er een frisse salade bij. De smaak is door de kaas stevig en de wijn moet hierop aangepast worden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125408
Homepage ID
10440
Smaak
P
Teller
1635
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ui snipperen,bosuitje in ringen,ham in blokjes,kaas verkruimelen en twee borden verwarmen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
abc