goedgevulde bami

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/1999 - 18:50
Bereidingswijze
- water opzetten voor de mie
- dan eerst spekjes uitbakken in een koekenpan/wok
- daarma de gemarineerde kip in (dezelfde) koekenpan doen
- na ongeveer vijf minuten de champignons erbij
- na een paar minuten de groenten erbij gooien,
- dit alles goed roeren en af en toe (naar smaak) besprenkelen met ketjap
- tegen de tijd dat de mie gaar is, is de rest ook wel goed maar de beste manier om er achter te komen is gewoon proeven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere bami met kip en spekjes
Ingrediƫnten
3 grote stukken kipfilet (300 - 400 gram), bakje magere spekreepjes, bamipakket met verse groenten en spaanse peper van de A.H., 500 gram mie, ketjap, 2 tot 3 teentjes knoflook, bakje champignons
Leuke tips
Dit gerecht is heel lekker en erg vullend, mocht er toch behoefte zijn aan wat extra's dan raad ik aan wat kroepoek, gebakken uitjes, atjar, komkommer, een gebakken eitje, ketjap en/of sambal erbij te serveren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125406
Homepage ID
10157
Smaak
N
Teller
3243
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
kip in stukjes/reepjes snijden, spaanse peper uit bamigroentenpakket in stukjes snijden, knoflook pureren
Al deze ingredienten in een kom doen, wat ketjap erover heen gieten en een half uurtje of nog langer laten marineren
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leondra