rijst met tonijn-tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/1999 - 18:25
Bereidingswijze
rijst in het kokende water doen en 8 a 10 minuten laten gaar worden. Terwijl je daarop wacht, warm je de tonijn op in een koekenpan/wok. Je voegt de knoflook, uien en/of prei, champignons en de blikjes gepelde tomaten en tomatenpuree toe en laat de smaak van de tomaten in de tonijn, champignons en uien intrekken. Tegen de tijd dat de rijst goed is, kan je de saus binden met wat creme fraiche en is het klaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
erg lekker, makkelijk, snel en goedkoop
Ingrediƫnten
basis: 1 pak rijst, 2 blikjes tonijn, 2 blikjes gepelde tomaten,1 blikje tomatenpuree, paar uien en/of 1 prei, bakje champignons, teentje knoflook en een klein bakje creme fraiche.
Leuke tips
In plaats van rijst kan je ook pasta gebruiken en in plaats van tonijn, zalm. Verder is de saus ook zonder champignons, uien erg vullend.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125405
Homepage ID
10157
Smaak
N
Teller
11522
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
water koken voor de rijst of pasta, blikjes openmaken, uien/prei en champignons snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leondra