Spaanse Visschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/1999 - 16:41
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 ui en 1 teen knoflook fijngesneden, 3 el olijfolie, 1 prei, 1 venkel, 1,25 ltr vleesbouillon, 1 laurierblad, 5 peperkorrels, saffraanpoeder, 750 gr schoongemaakte vis in stukken van 3 x 3cm, (kabeljauw, roodbaars, rode poon, scholfilet) 200 gr gekookte mosselen, 100 gr hollandse garnalen. (te vervangen door steur of noorse garnalen)
Hulpmiddelen & keukengerei
Magnetron. Glazen schaal
Leuke tips
Lekker met een rouille en stokbrood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125404
Homepage ID
5310
Smaak
N
Teller
2086
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Uien,knoflook en olijfolie in grote glazen schaal afgedekt ca. 3 min. op 700 watt stoven. De prei en venkel schoonmaken en in reepjes snijden, bij ui doen en afgedekt ca. 3 min. op 700 watt koken. Bouillon erbij gieten. Laurierblad, peper, kruidnagelen en saffraan toevoegen en afgedekt ca. 9 minuten op vol vermogen koken. Vis afspoelen en droogdeppen in de bouillon leggen. Afgedekt ca. 5 minuten op 700 watt laten koken. Halverwege even voorzichtig doorroeren. Mosselen en garnalen toevoegen en nog 1,5 min laten verwarmen op 450 watt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg