Love -Cake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/1999 - 12:48
Bereidingswijze
1. Roer in een grote kom de boter tot een romige massa. Voeg er onder voortdurend roeren en omscheppen het griesmeel aan toe.
2. Klop in een andere kom eieren en eidooiers samen met de suiker tot een schuimige massa. Schep de massa, onder voortdurend omscheppen en roeren samen met 1 el water, cashewnoten, honing, nootmuskaat en limoen-of citroenschil door het griesmeelmengsel.
3. Schep het beslag in een beboterde springvorm van ca.22 cm. Bak de cake in het midden van een voorverwarmde oven op 160 graden zolang totdat zij een goudbruine kleur heeft gekregen.
4. Laat de love-cake na het bakken 5 minuten in de oven staan. Neem pas daarna de vorm weg en laat de cake op een taartrooster verder afkoelen.5. Leg de cake op een schaal en snijd hem in punten. Bestrooi de cake met een mengsel van poedersuiker en kaneel.
Vertel iets leuks over dit recept
Love- cakes waren bekend in de hele Engelstalige wereld. Een recept bestond er niet voor, maar iedereen verstond er een rond gebakken cake onder. In vroegere tijden werd de love-cake van Sri Lanka de beste van Azie genoemd, en hij wordt nu nog steeds op min of meer dezelfde wijze gebakken.
Ingrediƫnten
125 gram zachte boter,
250 gram fijne griesmeel,
2 eieren,
8 eierdooiers,
300 gram fijne tafelsuiker,
200 gram fijngemalen cashewnoten,
2 el honing,
1 flinke mespunt nootmuskaat,
1 tl limoem- of citroenschil,
4 el poedersuiker,
1 el kaneel.
Hulpmiddelen & keukengerei
1 springvorm van ca.22 cm.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
125360
Homepage ID
10708
Smaak
N
Teller
13617
Waardering aantal
3
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
173
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dilrukshi