sperzieboontjes uit de perigord

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/1999 - 11:02
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
750 gr sperzieboontjes, 3 sjalotten, 1 teentje knoflook, 1 el olijfolie, 150 gr. mager rookspek in blokjes, 1 el bloem, 1/4 ltr melk, mespuntje tijm, 2 el fijngehakte peterselie, zout.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
125354
Homepage ID
5310
Smaak
P
Teller
225
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haal de sperziebonen af en breek ze door. Kook ze in water met wat zout in 10-15 min beet gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snipper ondertussen de sjalotten en knoflook. Verhit de olie in de pan en bak het spek knapperig. Laat de ui en knoflook kort meefruiten. Voeg de bloem toe en laat 2 minuten meegaren. Roer in een keer de melk toe en blijf goed roeren tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met de tijm en evt wat peper. Schep de boontjes door de saus en laat meewarmen. Bestrooi met de peterselie.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg