Vlaams Stoofvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/27/1999 - 10:21
Bereidingswijze
Ui schoonmaken en klein snijden.
Het vlees in blokjes snijden.
Boter in diepe pan bruin laten worden en hierin het vlees samen met de ui snel aanbakken, het vlees moet aan alle zijden goed dicht geschroeid zijn.
Kruiden, zout en peper toevoegen en bevochtigen met het bier.
Onder deksel zachtjes laten sudderen gedurende tenminste 2 uur (de totale stooftijd is afhankelijk van de taaiheid van het vlees).
Wanneer het vlees bijna gaar is, legt men er 2 a 3 sneden wit brood op die besmeerd zijn met de mosterd.
Nog ongeveer een kwartier laten doorsudderen en af en toe even roeren met houten lepel zodat het brood zorgt voor de binding.
Op smaak brengen, thym en laurier verwijderen.

Opmerking:
Dit gerecht wordt er beter op als het pas de volgende dag wordt gegeten.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
600 g. sukadelappen (runderstooflappen)
150 g. ui
40 g. boter
zout, vers gemalen zwarte peper, thym en 2 laurierblaadjes
3 dl. donker bier (Trappist dubbel)
80 g. wit brood (zonder korst)
50 g. niet te sterke mosterd
Leuke tips
Uiteraard geeft men bij dit gerecht goed gebakken frietjes en drinkt men er een lekker glas bier bij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125351
Homepage ID
10644
Smaak
N
Teller
4947
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leonardernest