Kip-Rijstpannetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 19:00
Bereidingswijze
De olie in een grote koekenpan verhitten,de stukjes kip toevoegen en 5 minuten bakken.De knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout,peper en paprikapoeder.Uit de pan nemen en warm houden.De boter in de pan smelten.Ui en paprikareepjes toevoegen en op een laag vuurtje 5 minuten bakken.De rijst en tomaten blokjes toevoegen en op smaak met zout,peper en paprikapoeder.De stukjes kipfilet erop leggen,het deksel op de pan doen en het geheel op een laag vuur in 10 minuten gaar laten worden.De peterselie wassen,van de steeltjes knippen,fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
snel en gezond
Ingrediƫnten
250 gr.zilvervliesrijst,zout,1 middelgrote ui,1 kleine rode paprika,1 kleine groene paprika,1 kleine gele paprika,1 vleestomaat(200 gr.)4 kipfilets(500 gr.),1 teentje knoflook,2 el.olie,zout en zwarte peper,1/2 tl.paprikapoeder,2 el.boter,1 bosje peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125305
Homepage ID
4218
Smaak
N
Teller
304
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Water met zout in een pan aan de kook brengen en de rijst in ong.20 minuten hierin beetgaar koken.In een zeef gieten en goed laten uitlekken.De ui schoonmaken en snipperen.De paprika's halveren,schoonmaken en in reepjes snijden.De tomaat ontvellen,de steelaanzet verwijderen en in blokjes snijden.De kipfilets in grove stukken snijden.De knoflook pellen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deborah