Chinese Gebakken Rijst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 18:43
Bereidingswijze
De kipreepjes uit de marinade nemen en laten uitlekken, de sojasaus opvangen. De helft van de olie in een wok verhitten en hierin vervolgens het vlees 5 minuten braden. Eruit nemen en warm houden. De rest van de olie in de wok verhitten en de groenten op hoog vuur 3 minuten roerbakken. Gember, sherry en uitgelekte sojasaus toevoegen. De kipreepjes en de rijst erdoor scheppen, alles flink met zout en peper bestrooien en nogmaals verwarmen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snelle rijst en eens heel anders -sherry en sojasause geven een dijzondere smaak.
Ingrediƫnten
200g langkorrelige rijst,zout
400g kipfilet
6 eetl. sojasaus
250g champignons
1 groene paprika
1/2 bosje lente-uitjes
1 verse rode peper
6 eetl. plantaardige olie
1 eetl. versgeraspte gember
4 eetl. droge sherry
zout en zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
wok
Leuke tips
Tip voor de sherry:
FINO en AMONTILLADO
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125303
Homepage ID
6316
Smaak
P
Teller
393
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De rijst onder de kraan grondig wassen. Water met zout in een pan aan de kook brengen en de rijst in +/-30 minuten beetgaar koken. De kipfilets wassen, droogdeppen en schuin in dunne reepjes snijden. Met de sojasaus marineren en koel wegzetten. De champignons met een doek afvegen, schoonmaken en in plakjes snijden. De paprika in vieren snijden, zaadlijsten verwijderen, wassen en in grote stukken snijden. De lente-uien en de peper schoonmaken en in ringen snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smakelijk