Gegratineerde Groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 18:42
Bereidingswijze
Voor de saus de olie in een pan verhitten,de bloem toevoegen en 1 minuut onder voortdurend roeren laten koken.Beetje bij beetje de melk en de bouillon erbij gieten.Aan de kook brengen en al roerend 3 minuten laten koken.De saus van het fornuis halen en de helft van de kaas erdoor roeren.Op smaak brengen met peper.De saus over de groenten gieten.Zo verdelen dat alles bedekt is.De rest van de kaas erover strooien en ong.10 minuten in de oven gratineren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
snel en gezond
Ingrediƫnten
zout,250 gr.broccoli,1 kleine bloemkool,2 wortels,150 gr.diepvrieserwten.Voor de saus:2 tl.zonnenloemolie,1 el.tarwebloem,2 dl.melk,5 el.groentebouillon,100 gr.geraspte kaas,peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
125302
Homepage ID
4218
Smaak
N
Teller
156
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 200 graden.In een grote pan water met zout aan de kook brengen.Ondertussen de broccoli en de bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen.De wortels schrapen en in dunne plakjes snijden.De roosjes in het kokende water doen en na 1 minuut ook de wortels de groenten nog eens 2 minuten laten koken.In een vergiet goed laten uitlekken en de groenten in een ovenschaal doen.De erwten toevoegen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deborah