Pittige Gebakken Aardappels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/26/1999 - 18:11
Bereidingswijze
De olie in een grote koekenpan verhitten. De doppelsteentjes spek en de uienringen op een matig vuur glazig bakken. De aardappels en de groenten erbij doen. Onder voortdurend roeren +/-1 minute bakken. Het geheel 15-20 minuten bakken totdat alles zacht is. Af en toe roeren. Het deksel van de pan nemen. Het vuur hoogzetten en het geheel onder voortdurend roeren in nog eens 3-4 minuten knapperig bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Met peterselie bestrooid op borden serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoe tover je gebakken aardappels om in een kleurige en lekkere hooftmaaltijd?
Probeer dit recept eens!
Ingrediƫnten
800g vastkokende aardappels
1 grote wortel
150g doorregen gerookt spek
2 rode uien
1 groene paprika
200g sperziebonen
4 eetl. olie
zout en peper
2 eetl. verse peterselie
Leuke tips
Lekker met knapperige, frisse salade!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
125301
Homepage ID
6316
Smaak
P
Teller
2075
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De aardappels en de wortel schillen, wassen en in 0,5cm dikke plakjes snijden. Van het spek zonodig zwoerd verwijderen en in kleine doppelsteentjes snijden. De uien schoonmaken en in dunne ringen snijden. De paprika halveren, schoonmaken en in reepjes van 1cm snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smakelijk